Agenda

  • geen items gevonden.

Nieuws

Nieuws & agenda

Bodem- en Water activiteiten

Voorlichtingsbijeenkomst Landbouwportaal Noord-Holland

20:00 uur

Polderzicht, Polderweg 24, 1191 JR Ouderkerk a/d Amstel

Alle agenda punten bekijken

Het laatste nieuws

Aangepaste bereikbaarheid helpdesk april/mei/juni

Aankomende periode is de helpdesk op onderstaande dagen niet bereikbaar.
Als u een bericht achterlaat op de voicemail, dan wordt u de eerstkomende werkdag teruggebeld.

- Tweede Paasdag (maandag 22

Lees verder
Geplaatst op: 15 april 2019

NH Nieuws item over verzilting

NH Nieuws heeft een mooi item gemaakt over verzilting in Noord-Holland.

In het item dat je vindt op de website van NH Nieuws  is bollenkweker Thijs Langeveld uit Breezand aan het woord en Karel Bruin van Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier. De

Bron:

Lees verder
Geplaatst op: 09 april 2019

Regeling HHNK tijdelijk gesloten, bedrijfsbezoeken lopen door

Het Landbouwportaal Noord-Holland is een succes!

In 2019 is een overweldigende hoeveelheid subsidieaanvragen binnengekomen voor de regeling in het gebied van Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier (HHNK). Daardoor is het subsidiebudget voor 2019 nu uitgeput.

Het is op

Lees verder
Geplaatst op: 07 maart 2019

Investeren in ijzerzand financieel interessant voor bollentelers

Het is nu financieel interessant om te investeren in voorzieningen om met ijzerzand fosfaat uit het drainwater te halen. Minder fosfaat in het water draagt bij aan de waterkwaliteit.

Voor deze investering kunnen bollentelers subsidie aanvragen via het Landbouwportaal Noord-Holland. Ook staat deze investering op Milieulijst 2019 en valt onder de MIA/VAMIL-regeling. Ondernemers dragen met het investeren in voorzieningen

Lees verder
Geplaatst op: 27 februari 2019

Geen drukregistratievoorziening bij driftarme spuittechniek

Subsidiemogelijkheden van het Landbouwportaal dragen bij aan de invulling van drukregistratievoorziening op landbouwspuiten.

De Staatssecretaris van Infrastructuur en Waterstaat heeft half januari 2019 de Tweede Kamer geïnformeerd over de invoering van drukregistratievoorziening op landbouwspuiten. Er zijn met de brancheorganisaties in de landbouw afspraken

Lees verder
Geplaatst op: 06 februari 2019

Onderzoek naar motivatie boeren vermindering gewasbescherming

Wageningen University & Research onderzoekt, samen met onderzoeksbureau Geelen Consultancy, de motivatie voor het terugdringen van het gebruik van milieubelastende gewasbeschermingsmiddelen.

Er is een breed gedragen maatschappelijke wens voor vergroening van de landbouw. Dit heeft geleid tot een toenemend milieubewustzijn onder telers, tussenhandel en supermarkten. Gewasbeschermingsmiddelen worden in de landbouw gebruikt

Lees verder
Geplaatst op: 30 januari 2019

Bezem door de middelenkast ook in Hollands Noorderkwartier

De actie ‘Bezem door de Middelenkast’ is nu ook gestart in het beheergebied van Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier.

Tijdens deze actie kunnen oude en niet meer toegelaten gewasbeschermingsmiddelen verantwoord afgevoerd worden. Nu blijven deze middelen vaak in de kast staan bij agrarische bedrijven met alle bijbehorende risico’s. Bent

Lees verder
Geplaatst op: 29 januari 2019

Nieuwe openstelling provinciale regeling Bodem & Water

Provincie Noord-Holland stelt vanaf 1 februari 2019 voor de derde maal de regeling Kennisontwikkeling Bodem en Water Noord-Holland 2017 open.

Projecten ter verbetering van de waterkwaliteit door afname van de landbouwuitstoot naar oppervlaktewater, of vermindering van de kwetsbaarheid van agrarische bedrijven voor langdurige droogte of regenval, kunnen hieruit gesubsidieerd worden.

Lees verder
Geplaatst op: 29 januari 2019

Rijnland doet mee aan bezem door de middelenkast

Bent u agrariër in Rijnlands gebied en staan bij u gewasbeschermingsmiddelen in de kast waarvan de toelating is vervallen? Doe dan mee aan de actie ‘Bezem door de middelenkast’!

U kunt zo kosteloos, anoniem en zonder boete deze middelen laten afvoeren. In opdracht van het hoogheemraadschap van Rijnland voert CLM de actie uit, in samenwerking met leveranciers van gewasbeschermingsmiddelen.

Lees verder
Geplaatst op: 15 januari 2019

Landbouwportaal in AgriBusiness

In magazine AgriBusiness staat deze maand een interview: Landbouwportaal maakt zich sterk voor water.

Het artikel is een interview met projectleider Diana van Soest (Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier), Annemarie Koelemeijer (Water, Land en Dijken) en Tessa de Ruyter (LTO Noord). Lees op pagina 10 van

Lees verder
Geplaatst op: 12 december 2018

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten en analytische gegevens. U vindt meer informatie in onze Privacy statement.